Termenii și Condițiile Generale

Termenii și condițiile contractuale generale
Termenii și condițiile generale se vor aplica tuturor închirierilor de bunuri și servicii de către SC BEST CAR TO GO SRL, prin intermediul site-ului www.cartogo.ro.
 Legea aplicabilă contractului este cea a statului român.
 Prezenta secțiune definește orice contract în temeiul căruia societatea comercială SC BEST CAR TO GO SRL transferă sau se angajează să transfere proprietatea asupra unor produse sau servicii către consumator, iar consumatorul plătește sau se angajează să plătească prețul acestora, inclusiv orice contract care are drept obiect atât produse, cât și servicii.
Folosirea acestui site implică acceptarea termenilor și condițiilor listate mai jos. 
Prin accesarea în continuare a site-ului de către dvs. reiese acordul dvs. expres, explicit și în cunoștință de cauză cu privire la acceptarea termenilor și condițiilor contractuale, contractul producând efecte obligatorii asupra dvs.

1. Preambul
Chiriaș: persoană fizică sau juridică sau altă entitate care plasează o Rezervare și Închirează o mașină.
Proprietar: SC BEST CAR TO GO SRL, persoană juridică română, cu sediul în CLUJ NAPOCA, Bulevardul Constantin Brancusi, Nr. 188-192, Scara 1, Ap. 2,  C.U.I. 42001621  și Reg.Com. J12/4663/09.12.2019  care va fi denumit în continuare CAR TO GO. Datele de contact sunt disponibile în secțiunea Contact.
Rezervare: un document electronic apărut ca formă de comunicare între CAR TO GO și Chiriaș, prin care CAR TO GO este de acord să închirieze mașinile rezervate și Chiriașul este de acord să achite contravaloarea servicilor de închiriere ale acestora.
Mașini: bunuri care urmează a fi furnizate de către CAR TO GO chiriașului ca urmare a contractului care urmează a fi încheiat și semnat în persoană de către Chiriaș.
Contract: o Rezervare confirmată de către Proprietar.
CAR TO GO nu face închirieri nesolicitate.

2. Informații despre rezervare
Serviciile de închiriere comercializate prin intermediul site-ului www.cartogo.ro sunt însoțite de factură fiscală, conform legislației în vigoare. CAR TO GO poate publica pe Site informații despre Bunuri și/sau Servicii și/sau promoții practicate de către acesta sau de către oricare alt terț cu care are încheiate contracte de parteneriat, într-o anumită perioadă de timp și în limita stocului disponibil.
 Mașinile sunt oferite în condițiile respectării prevederilor prezentului contract și în limita stocului disponibil. Din acest motiv CAR TO GO își asumă dreptul de a nu onora o anumită rezervare în cazul în care respectiva mașină nu se mai regăsește în stoc sau din motive independente de CAR TO GO.
 Toate informațiile folosite pentru descrierea Mașinilor disponibile pe Site (imagini statice / dinamice / prezentări multimedia / etc.) nu reprezintă o obligație contractuală din partea Proprietarului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare.
Prețurile afișate pe site sunt exprimate în EURO . Prețul de achiziție tipărit pe factură va fi același cu cel afișat pe site în momentul plasării rezervării. La plata cu cardul se va face conversia in RON, la cursul actual al BNR, stabilit prin procesatorul de plată MobiPay.

Costul de utilizare a mijloacelor de comunicare la distanță în vederea încheierii contractului vă aparține în totalitate. De asemenea, în cazul plăților online CAR TO GO nu este/nu poate fi făcut responsabil pentru nici un alt cost suplimentar suportat de Chiriaș, incluzând dar nelimitându-se la comisioane de conversie valutară aplicate de către banca emitentă a cardului acestuia, în cazul în care moneda de emitere a acestuia diferă de RON. Responsabilitatea pentru această acțiune o poartă numai Chiriașul.
Ne rezervăm dreptul de a schimba prețul serviciilor prezentate pe site fără o notificare prealabilă. Ne asumăm răspunderea însă că valoarea rezervării plasate de dvs. nu se va modifica după confirmarea acesteia. CAR TO GO nu oferă nici o garanție, în afară de cele prevăzute de legislația aplicabilă, în ceea ce privește inclusiv, dar fără limitare la, funcționarea acestui site, informația, corectitudinea descrierilor, actualizarea conținutului, mașinile de pe site, precum și potrivirea lor pentru un anumit scop.
Chiriașul este de acord în mod expres că folosirea acestui site și rezervarea mașinilor se face pe propriul risc, singura derogare reprezentând obligația CAR TO GO de a acorda utilizatorilor dreptul de denunțare unilaterală a contractului conform legislației în vigoare, drept detaliat în cuprinsul acestui document. Nu suntem responsabili pentru posibilele diferențe de culoare între cea afișată pe monitorul dvs și cea a mașinilor sau decalajele în ceea ce privește măsura/dimensiunea mașinilor, datorită particularităților acestora.

4. Rezervare
Chiriașul poate efectua Rezervări pe Site, prin alegerea mașinilor dorite, urmând a finaliza Rezervarea angajându-se la plată prin una din modalitățile indicate. Odată rezervată o mașină aceasta este disponibilă pentru închiriere în măsura în care există stoc disponibil pentru aceasta.
Prin finalizarea  Rezervării  Chiriașul consimte că toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de închiriere, sunt corecte, complete și adevărate la data plasării Rezervării.
Dacă ,CAR TO GO confirmă rezervarea, acest lucru va implica o acceptare completă a termenilor Rezervării.
Acceptarea crezervării de către CAR TO GO se consideră finalizată atunci când există o confirmare electronică (e-mail)  sau prin telefon din partea CAR TO GO către Chiriaș, conform căreia rezervarea a fost verificată, fără a necesita o confirmare de primire din partea chiriașului.
CAR TO GO nu consideră în nici un moment o rezervare neconfirmată, adică pentru care nu a fost trimis email de confirmare, ca având valoarea unui Contract.
Prezentul Contract intră în vigoare la confirmarea Rezervării de către CAR TO GO. Confirmarea se face electronic (e-mail) sau prin telefon.

5. Modalități de plată
Plata se poate face online prin card de credit sau card de debit, la cursul actual al BNR sau la preluarea mașinii în numerar.
Comisioanele și alte costuri aferente utilizării unui anumit mijloc de plată vă aparțin.

6. Politica de livrare / preluare a mașinii

Mașina va fi pe raza Municipiului Cluj Napoca sau ne vom deplasa la locația dumneavoastră, acestea fiind stabilite prin telefon sau email după confirmarea rezervării.

7. Politica de anulare a rezervării

Rezervarea se poate anula în maxim 24 ore de la confirmarea acesteia, iar sumele achitate vor fi restituite.

Înainte de expirarea perioadei de retragere, trebuie să ne informați în formă scrisă sau prin telefon cu privire la decizia dvs. de retragere din contract.

În acest scop, puteți folosi varianta de a face orice altă declarație neechivocă în care să va exprimați decizia de retragere din contract și pe care să ne-o trimiteți prin e-mail la office@cartogo.ro sau la telefon  0753481537

ATENȚIE: comunicarea cu privire la exercitarea dreptului de retragere trebuie transmisă de dvs. înaintea expirării perioadei de 24 ore calculate de la ora confirmării rezervării mașinii. 

Vă atragem atenția că, potrivit legii, sarcina probei privind exercitarea dreptului de retragere în conformitate cu dispozițiile de mai sus vă revine.

În cazul exercitării dreptului de retragere, vă vom rambursa (folosind aceeași modalitate de plată că și cea folosită de dvs. pentru tranzacția inițială) toate sumele pe care le-am primit drept plată din partea dvs.